Akcija!

TROTEC AirgoClean 150 E pročistač zraka

99.00 

Nema na zalihi

 • Višestupanjski kompozitni sustav filtera s DACRON® predfilterom, HEPA filterom i ionizacijskim sustavom
 • Visoko učinkovita HEPA filtracija finih čestica prašine, čestica u zraku, zagađivača, alergena i mirisa
 • Prikaz kvalitete zraka u bojama semafora
 • Pogodan za potpuno automatsko pročišćavanje zraka u prostorima do 105 m³
 • Protok zraka max 355 m³/h
 • 4 brzine ventilatora
 • 3 načina rada: automatski, turbo i noćni
 • Kompaktan i moćan, s jednostavnim upravljanjem na dodir
 • Jednostavna i brza izmjena filtera
 • Detekcija svjetlosti i isključenje osvjetljenja
 • Sigurnosno zaključavanje zbog djece
 • Funkcija timera
 • Lampica upozorenja za čišćenje filtera
 • Noćni način rada (smanjen šum)
 • Niska potrošnja energije
 • Pogodan za alergije
 • 2 godine garancije

Nema na zalihi

AirgoClean® 150 E: Čist zrak -  bez zagađivača

Zaštitite sebe i svoje ukućane HEPA filtriranim čistim zrakom koji je 99,97% bez štetnih zagađivača. "Senzori kvalitete zraka" AirgoClean® 150 E kontinuirano mjere kvalitetu i onečišćenje zraka kako bi ga po potrebi inteligentno očistili. Četverostupanjska podesiva ventilacija s maksimalnom cirkulacijom zraka od 355 m³/h omogućuje primjetno poboljšanje kvalitete zraka u prostorijama do 42 m² ili 105 m³.

Indikator kvalitete zraka u boji

Središnje postavljen zaslon kvalitete zraka AirgoClean® 150 E čini vidljivim inače nevidljivo, ali ne i bezopasno zagađenje finom prašinom i druge onečišćujuće tvari u zraku. Kvaliteta zraka u prostoriji (broj sitnih čestica prašine < 2,5 µm) može se očitati s LED zaslona, a koji ima i mogućnost zatamnjivanja.

Informacije o kvaliteti zraka vidljive su u tri gradacije boja:

Zelena: Dobra kvaliteta zraka

Narančasta: Srednja kvaliteta zraka

Crvena: Loša kvaliteta zraka

U automatskom načinu rada, uređaj samostalno regulira brzinu ventilacije i učinak pročišćavanja zraka, prema boji kvalitete zraka - (Zelena, Narančasta, Crvena)

Što znači PM2,5?

PM2,5 su čestice prašine koje se također udišu, a promjera su manjeg od 2,5 µm. Zbog svoje male veličine, ove fine čestice smatraju se zdravstvenim rizikom, jer prodiru dublje u dišne ​​puteve, kardiovaskularni sustav i mozak, gdje se mogu zadržati i uzrokovati oštećenja. U projektu REVIHAAP, WHO je došao do zaključka da čestice mogu dovesti do arterioskleroze, utjecati na rađanje i izazvati bolesti dišnog sustava kod djece.

Automatski način rada: čist zrak, inteligentna kontrola

Kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru ne prepuštajte slučaju. Senzorom kontrolirani pročistač zraka AirgoClean® 150 E prati i čisti zrak u prostoriji u prikladnom automatskom načinu rada bez vaše intervencije. Vi i oni oko vas uvijek možete uživati ​​u higijenski savršenom zraku – bez štetnih čestica u zraku i onečišćujućih tvari. Za vitalan život bez ograničenja!

Čisti zrak na prvi pogled: indikator u boji za prikaz kvalitete zraka

Uz mogućnost ručnog odabira ventilacije u 3 stupnja, dizajnerski pročišćivač zraka AirgoClean® 150 E ima pametni automatski način rada. U ovom načinu rada moderni "senzori kvalitete zraka" mjere kvalitetu zraka u stvarnom vremenu kako bi odmah reagirali prilagođenim čišćenjem zraka u slučaju promjene, na primjer zbog čestica prljavštine koje se unose izvana na potplatima cipela.

Zaslon prikazuje kvalitetu zraka u boji i ima moderno upravljanje na dodir, što čini kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru, (inače nevidljivu), ali temeljno važnu za zdrav život, vidljivom na prvi pogled. Pročišćivač zraka senzorima za prašinu detektira i najsitnije čestice, a senzorima mirisa neugodne mirise u zraku prostorije.

Signalno svjetlo u bojama semafora pokazuje trenutni stupanj čistoće okolnog zraka. Visokoosjetljivi senzori kvalitete zraka AirgoClean® 150 E kontinuirano mjere izloženost finoj prašini i plinovitim zagađivačima. Čak se i najmanje promjene odmah prepoznaju - kako bi se odmah reagiralo prilagođenim pročišćavanjem zraka. Rad zraka i filtera uređaja automatski se reguliraju na potrebnu razinu kako bi se u što kraćem vremenu uklonile onečišćujuće tvari iz zraka u prostoriji.

Područja primjene i veličine prostorija:

Filtriranje fine prašine, peludi i životinjske dlake (CADR):

Pogodno za prostorije do 42 m² / 105 m³.

Trotec preporuka* 33 m² / 82 m³

Filtriranje virusa SARS-CoV-2 i opća zaštita od infekcije (gripa, prehlada, ospice, itd.)

Sa 6 izmjena zraka (ured, sobe za sastanke) pogodan za prostorije do maksimalno 23 m² / 57 m³.

Trotec preporuka* 18 m² / 45 m³.

S 10 izmjena zraka (ordinacije, sobe za tretmane) pogodan za prostorije do maksimalno 14 m² / 35 m³.

Trotec preporuka* 11 m² / 27 m³.

 Napomena: Uz maksimalnu veličinu prostorije, uređaj radi na najvišoj razini ventilatora! Kako biste mogli postići optimalnu kombinaciju maksimalne kontrole onečišćenja zraka i minimalne pozadinske buke, stoga preporučamo da prostoriju dimenzionirate na cca. 30% manje od maksimalno mogućeg pri planiranju implementacije. Na taj način uređaj također može osigurati filtriranje na tišoj razini ventilatora.

* U oglašavanju se najveća vrijednost obično oglašava kao "preporučena veličina sobe". Kako bi se postigla dobra kombinacija kontrole onečišćenja zraka i pozadinske buke, veličine soba koje preporučujemo temelje se na maksimalnoj razini buke od 38 dB(A).

Automatski način rada i filtriranje virusa:

 Nemojte koristiti automatski način rada ako se uređaj koristi za filtriranje virusa. Ugrađeni senzori reagiraju samo na onečišćenje zraka uzrokovano finom prašinom, peludi ili HOS. Uređaj ne može odrediti opterećenje virusom. Moguće je da automatski način rada pokazuje "dobru" kvalitetu zraka iako je u prostoriji vrlo visoko opterećenje virusom. Stoga, kada koristite filtar za smanjenje neizravnog rizika od infekcije, preporučamo da uvijek postavite razinu ventilatora koja je potrebna za odgovarajuće zahtjeve za brzinu cirkulacije (volumen zraka).

Turbo način rada za najbolju učinkovitost čišćenja

AirgoClean® 150 E može se koristiti za uklanjanje ovih čestica iz zraka u prostoriji jednako brzo kao što se može razviti onečišćenje zraka u prostoriji, na primjer zbog visoke koncentracije ponekad infektivnih bioaerosola. Za brz rezultat čišćenja, kompaktni uređaj ima povoljne funkcije za razrjeđivanje onečišćenog zraka u prostoriji čistim zrakom u najkraćem mogućem vremenu prije nego što se zrak u prostoriji učinkovito očisti u HEPA filteru i oslobodi zagađivača. Zahvaljujući optimalnoj geometriji protoka, zrak iz udaljenijih kutova prostorije čisti se impresivno brzo i vraća u prostoriju s visokom kvalitetom zraka - bez stvaranja propuha.

Turbo način rada za ubrzano prozračivanje prostorije

Za zdrav život bez fizičkog stresa, kvaliteta zraka koji udišete mora biti ispravna. S druge strane, gust ili čak zagušljiv zrak oduzima nam životnu energiju. Prozračivanje prozora je često problematično, posebno na glavnim cestama, gdje se tijekom dana često prekoračuju granične vrijednosti fine prašine. U najgorem slučaju, više čestica onečišćujućih tvari uđe u vaša četiri zida nego van s ventilacijom. Osim toga, osobito zimi, mnogo skupe topline za grijanje neiskorišteno izlazi van tijekom ventilacije. Uz snažan turbo način rada AirgoClean® 150 E, zrak na radnom mjestu, u kućnom uredu, ali i u dnevnom boravku, spavaćoj ili dječjoj sobi može se očistiti u trenu.Bez otvorenih prozora i bez neizbježnog „Gubitka energije zimi“.  Životinjska dlaka, neugodni životinjski mirisi, ali i spore (biljni alergeni) unesene izvana brže se uklanjaju iz zraka u prostoriji zahvaljujući visokoj učinkovitosti ventilacije turbo načina rada. Zrak u sobama za sastanke, odmor ili dnevni boravak može se očistiti jednako brzo i jednostavno nakon upotrebe. To se posebno preporučuje u hladno doba godine, na vrhuncu sezone prehlade i virusa gripe. Jer čak i kada su ljudi već napustili prostoriju, ponekad patogene klice još uvijek nevidljivo lebde u zraku prostorije. U turbo načinu rada AirgoClean® 150 E, uklanjaju se iz zraka prostorije onečišćujuće tvari brzo i s maksimalnom učinkovitošću u akutnim situacijama.

Aerodinamički i aeroakustički optimiziran centrifugalni ventilator

Zahvaljujući optimalnoj interakciji svojih vrhunskih komponenti, AirgoClean® 150 E postiže vrhunske vrijednosti u pogledu performansi zraka. Aerodinamički zakrivljene lopatice centrifugalnog ventilatora omogućuju kontrolirani, visok protok zraka uz minimalan razvoj buke u isto vrijeme. Onečišćeni zrak u prostoriji uvlači se kroz bočni ulaz zraka blizu poda i prolazi kroz kombiniranu tehnologiju DACRON, HEPA i CARBON filtera unutar uređaja. Čisti zrak, oslobođen zagađivača se zatim upuhuje natrag u prostoriju na vrhu uređaja preko otvora za izlaz zraka i ravnomjerno raspoređuje kroz cijelu prostoriju.

Izvanredne pogodnosti: Više nego što očekujete

Uz svoje visoko učinkovite performanse 3-u-1 HEPA filtera i tri načina rada, AirgoClean® 150 E sobni pročišćivač zraka nudi uvjerljive značajke udobnosti koje ćete pronaći samo u pročišćivačima zraka serije AirgoClean u ovoj klasi uređaja.

Detekcijsko osvjetljenje s automatskom kontrolom protoka zraka

Kada se osvijetljenost okoline smanji, na primjer kada se svjetla ugase ili kad nastupi sumrak, digitalni zaslon se isključuje u automatskom načinu rada i razina ventilacije se smanjuje.

Osvjetljenje za čišćenje filtera

Zahvaljujući lampici koja na digitalnom zaslonu označava vrijeme za čišćenje filtera, nikada nećete propustiti pravo vrijeme za ponovno čišćenje kompozitnog filtra. Lampica upozorenja skreće vam pozornost na veliku zaprljanost kombiniranog predfiltra, što će u najgorem slučaju ograničiti učinkovitost čišćenja uređaja.

Sigurnost djece i kućnih ljubimaca

Djeca su prirodno znatiželjna, a kućni ljubimci svaki dan otkrivaju svijet oko sebe. Zaštita za djecu, se može aktivirati kombinacijom šifre i štiti postavke pročistača zraka od radoznalih dječjih ruku ili dlakavih tragača. Status dječje brave prikazuje se na digitalnom zaslonu.

Tajmer s automatskim isključivanjem

Tajmer koji se lako programira omogućuje vam postavljanje fiksnog vremena rada. Broj sati prije automatskog isključivanja može se postaviti na 1, 2, 4 ili 8 sati. Baš kao što to zahtijeva vaša ravnoteža između posla i privatnog života - nepotrebno vrijeme rada također se može spriječiti.

Memorijska funkcija

Nakon nestanka struje, pročišćivač zraka počinje sljedeći put kada se uključi s prethodno postavljenim postavkama svjetline zaslona i zadnjim odabranim načinom rada.

Noćni način rada sa smanjenom razinom ventilacije i niskom razinom buke

Noćni način rada sa smanjenom bukom i isključenim osvjetljenjem omogućuje čist, filtriran zrak u sobi čak i tijekom spavanja. Protok zraka se potpuno automatski prilagođava potrebi za spavanjem, a izlaz zraka regulira se na najnižu razinu ventilacije.

Zdrava unutarnja klima zahvaljujući tehnologiji filtera "Triple Protection".

Kombinacijom tri različite tehnologije filtera, alergeni i štetne čestice, kao i patogeni se pouzdano filtriraju iz zraka u zatvorenom prostoru.

DACRON® predfilter

DACRON® je naziv za sintetički proizvedene beskonačne niti izrađene od poliestera, koje su idealne kao predfiltri u pročišćavanju zraka zbog svojih posebno nealergijskih svojstava. Predfilteri od sintetičkih vlakana posebno su otporni na trganje, dugotrajni su i vodoodbojni. Čak i filtar od sintetičkih vlakana pouzdano filtrira lagane do srednje mirise, grubu kućnu prašinu i životinjsku dlaku iz zraka.

Ugljeni filter

Dodatni ugljeni filter od ugljika idealan je za sve mirise i naročito duhanski dim. Osim zagađivača, ovaj filter s aktivnim ugljenom učinkovito neutralizira mirise duhana, kućnih ljubimaca, kuhinjskih mirisa, dima kao i formaldehida i mirisa otapala iz okolnog zraka. Proizvodi čist zrak - bez neugodnih mirisa.

HEPA filteri

Pelud, alergeni, fine čestice prašine, bakterije, virusi, ostaci grinja i spore plijesni do veličine od 0,3 mikrona uklanjaju se u HEPA filteru. Zbog visokog stupnja separacije od 99,97%, filteri ove klase filtera koriste se u higijenski osjetljivim laboratorijskim prostorima te u proizvodnji hrane, na primjer. Najbolji preduvjeti za pretvaranje vlastite prostorije u oazu s čistim, filtriranim, svježim zrakom.

Brža i lakša izmjena filtera

Promjena unaprijed instaliranog filtra jednako je jednostavna kao i upravljanje AirgoClean® 150 E. Poklopac uređaja može se ukloniti bez alata jednim pokretom, tako da se predfilter, ugljeni i HEPA filter mogu vizualno pregledati i po potrebi zamijeniti.

Upozorenje! Koristite samo originalne zamjenske filtere tvrtke Trotec. Oni su dizajnirani i testirani da odgovaraju vašem uređaju. Jeftine replike obično nemaju navedene kvalitete filtera,​​​ niti jamče količine zraka za koje je vaš uređaj dizajniran. Kada koristite jeftine imitacijske filtere za zaštitu od infekcije virusima, može postojati opasnost po zdravlje. Stoga, radi vlastite sigurnosti, koristite samo originalne filtere tvrtke Trotec.

Radno vrijeme: 09:00 – 20:00

Telefon: +385 1 3499 780

Mobitel : +385 91 2055 909

Email:

 

Mogućnosti plaćanja putem webshopa: