Akcija!

TROTEC BP 17 laserski infracrveni termometar

49.00  (369.00 kn)

 • Beskontaktno mjerenje površinske temperature od -50 °C do +380 °C
 • Zvučni i vizualni alarm kod prekoračene ili ispod prethodno odabrane temperaturne razlike
 • Podesive razine osjetljivosti: OFF / 1 °C / 3 °C / 5 °C
 • Mjerna optika 10:1
 • Integriran laser za optičko nišanjenje
 • Zaslon s pozadinskim osvjetljenjem
 • Automatsko isključivanje i indikator statusa baterije
 • Razvoj, dizajn, proizvodnja: 100% TROTEC
 • Praksom optimiziran njemački industrijski dizajn – zaštićeni dizajn
 • Optimalna vrijednost za uložen novac
 • 2 godine garancije

PRECIZNI REZULTATI MJERENJA, JEDNIM PRITISKOM NA GUMB

Bilo u poslovnom ili hobi poslovanju - provjera površinske temperature električnih uređaja, motora, rashladnih sustava ili zidova važna je stvar s obzirom na funkcionalnost i energetsku učinkovitost. Redovitim mjerenjem temperature često se unaprijed mogu izbjeći velika oštećenja i skupi radovi na obnovi. Budući da ne morate dirati površine koje mogu biti prevruće ili hladne, uvijek igrate na sigurno kada mjerite infracrvenim zračenjem.

BP17 je pouzdan i precizan površinski termometar. Njegov infracrveni senzor pruža točne rezultate mjerenja u velikom temperaturnom rasponu od -50 °C do +380 °C. Možete unaprijed postaviti referentnu temperaturu da imate prikaz svih odstupanja s vizualnim i zvučnim alarmom. Prilikom postavljanja raspona tolerancije, možete birati između 1 °C, 3 °C i 5 °C. Pirometar BP17 opremljen je ciljnim laserom, koji označava središte mjerne točke (optička rezolucija 10:1). Imajte na umu da se mjerno mjesto, odnosno područje u kojem se bilježe vrijednosti temperature, povećava s povećanjem udaljenosti.

Veliki zaslon s pozadinskim osvjetljenjem jamči izvrstan pregled izmjerenih vrijednosti čak i u uvjetima lošeg osvjetljenja, a moderan, ergonomski dizajn pištolja osigurava udobno rukovanje bez umora.

Ušteda: mjerni uređaj na baterije automatski se isključuje kada se ne koristi, čime se smanjuje njegova, ionako niska potrošnja energije. S praktičnom torbicom za pojas možete nositi pirometar na svom tijelu, uvijek spreman za rukovanje.

Svestrana upotreba

Pirometar se može koristiti za provjeru grijanja stalno uključenih električnih uređaja. Budući da je rezultat mjerenja dostupan za nekoliko sekundi, mjerenja temperature mogu se bez problema provesti i na pokretnim objektima. Kada je riječ o uštedi energije, također ćete dobiti vrijedne informacije provjeravanjem termoizolacijskih svojstava prozora, vanjskih zidova i stropova. Ostale aplikacije su npr. praćenje temperature motora i guma automobila ili motocikla, provjera funkcije podnog grijanja ili jednostavno mjerenje temperature dječjih boca ili boca za vino.

U kombinaciji s higrometrom za određivanje vlažnosti zraka, možete brzo saznati postoje li i gdje hladni kutovi u vaša četiri zida, postoji li i gdje je povećan rizik pada temperature ispod točke rosišta, a time i rasta plijesni zbog kondenzacije.

VIZUALNI I AKUSTIČNI SIGNALI

Ako želite redovito provjeravati određene izmjerene vrijednosti, možete unaprijed odabrati referentnu temperaturu i postaviti granice tolerancije od 1 °C, 3 °C ili 5 °C. Ako je izmjerena vrijednost temperature izvan graničnog koridora, to se također prikazuje u boji na zaslonu i zvučno signalnim tonom.

ZELENA : na tolerancijskoj vrijednosti

Naveli ste referentnu vrijednost od 25 °C i postavili graničnu vrijednost od 1 °C. Ako je izmjerena temperatura površine između 24 °C i 26 °C - tj. unutar tolerancijskog raspona - zaslon svijetli zeleno.

PLAVA : kada pada ispod

Referentna vrijednost je unaprijed postavljena na 20 °C, a odabrana granica tolerancije je +/- 3 °C. Uz izmjerenu temperaturu između 17°C i 23°C, sve bi bilo u redu. Međutim, ako je izmjerena vrijednost ispod 17 °C, zaslon svijetli plavo i također ćete čuti signal u dugim intervalima.

CRVENA : kada se prekorači

Referentna vrijednost je 30 °C, a razina osjetljivosti 5 °C. Dakle, izmjerena temperatura između 25°C i 35°C je unutar raspona tolerancije. Međutim, ako je temperatura površine materijala koji se mjeri iznad maksimalne vrijednosti od 35 °C, zaslon svijetli crveno i u kratkim intervalima se oglašava zvučni signal.

Sa BP17 uvijek imate izravan uvid u to održava li se vaš specificirani temperaturni raspon, a da pritom ne morate paziti na točne vrijednosti.

Radno vrijeme: 09:00 – 20:00

Telefon: +385 1 3499 780

Mobitel : +385 91 2055 909

Email:

 

Mogućnosti plaćanja putem webshopa: