Akcija!

TROTEC URANIN ZELENI 100g

23.00  (173.00 kn)

Fluorescentne tvari, tzv. markeri, već se dugo koriste za ispitivanje protoka podzemnih voda. Dodaju se vodi u raznim omjerima.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Fluorescentne tvari, tzv. markeri, već se dugo koriste za ispitivanje protoka podzemnih voda. Dodaju se vodi u raznim omjerima, te joj tako daju tipičnu boju, ovisno o dotičnom markeru. Uran se u tu svrhu koristi gotovo stotinu godina. Čisti uran u prahu ili čak visoko koncentrirana vodena otopina ima tamnocrvenu boju. Ne fluoresciraju. Samo pri većim razrjeđenjima urana boje vode ovisno o razrjeđivaču fluorescentno žuto-zeleno do zeleno. Pod UV zračenjem (365 nm) ovaj učinak je još vidljiviji.

Uran se ne taloži na stjenovitim površinama i stoga je vrlo prikladan za ispitivanje puteva podzemnih voda.

Nisu posebno istaknuta svojstva prijanjanja, čak i na mnogo nehigroskopnijim građevinskim materijalima. Budući da se uran na dnevnom svjetlu razgrađuje u roku od nekoliko dana, može se koristiti između ostalog i za pronalaženje rupa, Npr. propusnosti u hidroizolaciji na zidovima kuće. Ova značajka čini ga vrlo prikladnim za ispitivanje na građevinama, te obilježavanje površinskih voda i taj je učinak posebno poželjan.

Uranov marker nije prikladan kao boja za hranu!

Pakiranje sadrži:

100 g urana, - prah za razrjeđivanje s vodom.